Piškotový dezert

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Piškota:6 vajec,6pl kryštálového cukru,6pl polohrubej múky,štipka soli.KRéM:1smotana na šľahanie,1zakysaná smotana, 2vanilkové cukre,čokoláda,alebo grabko.
POSTUP PŘÍPRAVY
Piškota:žltky scukrom vymiešame do peny,z bielkov a štipky soli vyšľháme tuhý sneh.Všetko zmiešame aj s múkou do hladka a vylejeme na prichystaný plech,ktorý sme prekryli papierom na pečenie.Dáme upiecť do predhriatej rúry na 175stupňov.Po upečení piškotu vyklopíme aodstránime papier,povychladnutí piškotu rozkrojíme na 3 rovnaké pláty/po dlžke/,ktoré ptrieme pripraveným krémom.Krém:Zo šľahačkovej smotany ušľaháme so ztuhovačom tuhú šľahačku,ktorú zmiešame so zakysanou smotanou do ktorej sme pridali 2 vanilkové cukre.Nakoniec ak už máme piškotu naplnenú krémom a samozrejme aj celý dezert dokola i vrch,dozdobýme ho bud roztopenou čokoládou,alebo posypeme grankom.Prajem príjemné mlsanie a ešte nezabudnite dať dezert tuhnúť do chladničky aby sa Vám lepšie krájal.
 |
pripravime si suroviny |
 |
žltky s cukrom vymiešame do peny |
 |
pridáme 6pl poloh.múky a premiešame |
 |
pridáme vyšľahané biely apremiešame |
 |
cesto vylejeme na pripravený plech |
 |
upečeny piškot vyklopíme,tak aby sme mohli dať preč papier na pečenie |
 |
vychladnutú piškotu prekrojíme na 3 rovnaké platy |
 |
vyšľaháme si šľahačku |
 |
pred šľahaním šľahačky si pripravíme zakysanú smotanu s 2vanilkovími cukrami |
 |
po vašľahaní si tieto dve zmesi zmiešame a môžme plniť piškotu |
 |
takto si to potrieme plnkou a nezabudneme na vrch a boky dezertu |
 |
a takto to vyzerá Ja som robila z dvoch dávok,tak som 1 posypala grankom,to môže byť pre mňamku na všedný deň a ta 2pre slavnostnejšiu atmosféru ak má prísť nikto na navštevu.Poteší to aj oči,ale aj mlsný jazyček. |