Mäkkulinké medovníčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

420 g hladkej múky (ja miešam 300 g hladkej, 120g celozrnnej), 210 g práškového cukru, 105 g mletých orechov, 3 vajcia (odporúčam menšie vajíčka,lebo cesto bude dosť lepkavé, alebo pridajte 2 vajcia a potom uvidíte aká je konzistencia cesta), 3 polievkové lyžice medu, 2 čajové lyžičky sódy bikrabóny, škorica, anýz, klinčeky, badián na ochutenie (alebo 1 čajová lyžička korenia na medovníčky - dostať v potravinách)

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny majú mať izbovú teplotu, spracujeme z nich na cesto, necháme postáť 1-2 hodiny pri izbovej teplote (alebo cez noc v chladničke). Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto, vykrajujeme medovníčky, dáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a upečieme. Ja vyhrejem rúru na 180 stupňov a pečiem 8-9 minút.
Moje deťúrence nechcú zdobené medovníčky, zato sú len také "jednoduché", ale chutia fantasticky. Mleté orechy v ceste zabezpečia, že sú stále mäkkulinké.