Bryndzové pagáčiky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* 500g pol.múka * 1 palmarín * 250g bryndza * 2 žĺtky * 2 dcl kyslá smotana * 1 ML soľ * 1 kocka droždia * 1 dcl mlieko * štipka kr.cukor * ....... 1 vajíčko na potretie + semienka, alebo struhaný aidam
POSTUP PŘÍPRAVY
- receptík od kolegyne ... a to sme sa ich v práci nevedeli dojesť
 |
- z vlažného mlieka a cukru urobíme kvások |
 |
- pacneme ho do ostatných ingrediencií a vymiesime ..... / hnetač stále nemám - tak aj robot bol dobrý - len to umývanie :((( / - palmarín musí byť zmaknutý |
 |
- vznikne nám takéto cestíčko / je trošku inej konzistencie ako klasické, keď robíte kysnuté, / - necháme kysnúť 1 hod |
 |
- vykysnuté - prenesieme na pracovnú pomúčenú dosku - |
 |
- na doske ešte ručne prehnetieme - cesto je také redšie - lepivé, podsypeme múkou - ale iba ozaj na dosku, - to cesto má byť také redšie, akoby sa chcelo rozpadnúť, - a rozdelíme na 2 polovice |
 |
- rozvaľkáme na hrúbku asi 1- 1 1/2cm a vykrajujeme kolieska |
 |
- ukladáme na papier na pečenie - necháme ešte 15 min podkysnúť, potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami, alebo strúh.aidamom / na foto sú vyobrazené všetky ako vyšli z tejto dávky/ .... pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova /caa 15 min - čas som moc nesledovala, tak treba kontrolovať/ |
 |
- upečené |
 |
- tu sú všetky /okrem 4-roch čo som už zjedla :) / |
 |
- no a chuťovo sú výborné / uvažujem, že by sa to mohlo kľudne urobiť aj s hrudkovitým tvarohom namiesto bryndze - konzistenciou je to podobné, akurát tie tvarohové by zniesli trošku viacej soli, lebo predsa bryndza je slaná , nabudúce vyskúšam aj s tým / .................. úplne vychladnuté som strčila do mikroténového sáčika - a v pohodke, dobručké sú i na druhý deň |