Bleskové koláčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

370 g polohrubej múky, 125 g masla, 50 g kryštálového cukru, 1 vajce, 0,6 dcl vlažného mlieka, 30 g droždia, 1 balíček vanilkového cukru. Na plnku: 250 g tvarohu, 1 vajce, vanilkový cukor, 1 PL pudingového prášku, 100 g práškového cukru. Ovocie

POSTUP PŘÍPRAVY

Sú síce z kysnutého cesta, ale nedajte sa pomýliť. Tieto super koláčiky totižto nepotrebujú na kysnutie vôbec žiaden čas.


Všetky suroviny na cesto musia mať rovnakú izbovú teplotu.
Droždie rozmiešame v mlieku a s oboma druhmi cukrov. Do misky preosejeme múku, pridáme vajce, štipku soli, maslo, rozmiešané droždie v mlieku. Dôkladne vypracujeme cesto. Cesto ihneď po vypracovaní rozvaľkáme na plát. Guľatou formičkou povykrajujeme kolieska, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Tvaroh dôkladne vymiešame s cukrami, vajcom a pudingovým práškom. Ja som použila jahodový pudingový prášok.
Na každé koliesko dáme lyžičku náplne, do ktorej vtlačíme ovocie. V mojom prípade to boli jahody a višne.
Náplň môžeme dať aj do zdobiaceho vrecka a nastriekať na kolieska.

Okraje potrieme rozohriatym maslom a dáme piecť - piekla som na 190 C. Po upečeni okraje znovu potrieme maslom a vychladnuté koláčiky pocukrujeme.

Recept mám zo zvláštneho vydania časopisu Vlasta pod názvom Delikatesy.

A tu sú už všetky, ktoré mi vyšli z uvedenej dávky