
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuracie prsia (nakrájané na užšie pásy), 1 väčšia cibuľa, 1 jablko, 50gr. nivy, 1dcl sladkej smotany, 1/2 bujónu, soľ, korenie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Ja si vždy kuracie (príp. morčacie) prsia naložím do omáčky, ktorú urobím z 1PL sójovej omáčky, vegety, korenia a 1PL solamylu a 1 PL vody. Stačí aj 30min. alebo hodinka (mäsko je potom behom par sekund praženia mäkkučké)
![]() |
Odležané mäsko, ktoré odstálo aspoň pol hodinku v solamyle, buď nakrájajte na pásiky alebo kocky(ale to robievam stále) tak som vymyslela vizuálne krajšiu formu :-) prsia som prekrojila - na polovicu príp. aj na 3 časti po dĺžke, a navliekla ich na ihlu - vznikne pekný špíz, alebo skôr vlnka. Je to veľmi pekné. Špízy opečte na 1 PL masla, ked sú opečené z oboch strán, pridajte na prúžky nakrájanú cibuľu, opražte ju a potom pridajte aj na kocky nakrájané ošúpané jabĺčko. Tiež ho trošku opražte, a všetko to zalejtevodou a pridajte 1/2 masoxového bujónu. A duste asi 15 min. To stačí, kým sa udusí cibuľa a jablko. Mäsko je vďaka solamylu hotové hneď po opečení. Nakoniec pridajte nakrájanú nivu a smotanu. Ak treba, ešte zahustite. Ale solamyl ktorý je v mäsku omáčku vždy dostatočne zahustí. |
![]() |
K udusenej cibuľke a jabĺčkam pridať nivu a smotanu. |
![]() |
Nám sa k tomu hodí hociaká cestovina. |