Palacinky na hodine výtvarnej výchovy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

palacinkové cesto * potravinárske farbivo červené * zelené * žlté

POSTUP PŘÍPRAVY

S dcérkou sa veľmi rady hrajkáme s jedlom, a keďže štipka potravinárskeho farbiva ešte nikoho nezabila, urobili sme s Laurou na nedeľné raňajky kvetinkové palacinky pre celú rodinku.

1. Palacinkové cesto zmiešajte so štipkou potravinárskeho farbiva.
2. Asi takto. Dcérka ma znásilňovala a túžobne čakala, že predsa len dovolím a vytiahnem z kredenca aj modré potravinárske farbivo.... ale to by už asi naozaj nikto nezjedol. Teda okrem nej. Modrá palacinka..... brrrr to znie morbídne :-))) Neprivolila som, ani keby mi muž kúpil pätoro nových šiat.
3. Táto brutálne farebná panvica pečie palacinky. Dcérka výskala od radosti, každopádne som si ušila na seba bič, pretože už nedokáže zjesť čo i len jednu "obyčajnú" neprifarbovanú palacinku. Palacinky pečte pomaličky, na slabom ohni, do štádia, keď začnú hnednúť. Sledujte ich, aby nehnedli, ale aby ostali farebné. Ak sa Vám prvá, druhá, tretia nepodaria, nevadí. Ani nám sa nedarili.
4. Inak som celkom normálna... hlavná vec, že sa hráme. Dokonca som mala samé jednotky na vysvedčeniach, a uja psychiatra náhodou ešte vôbec nepoznám.
5. No a o toto išlo! Dcérka výskala od radosti, farebnými palacinkami bola úplne nadšená, takže sme už len vytiahli formičky na vykrajovanie koláčikov a ostatné bolo na nej.....
6. Hodina gastro-výtvarnej výchovy pokračuje..... Laura sa sústredila ako "ďábel", zabúdala dýchať a tvorila a tvorila...... Pre zaujímavosť: palacinky sú položené na igelite nie preto, že by púšťali farbu :-)), ale preto, aby som nemala mastnú celú kuchyňu.
7. Pripomínam všetkým mamičkám, krstným mamičkám, babičkám, krstným babičkám staré známe pravdivé české porekadlo: " KTO SI HRAJE, NEZLOBÍ " !!!! :-)))
8. ... a hrajkáme sa a hrajkáme..... Jééééééžišenko, vraj toto v škôlke nerobia! Čo sú to dnes za škôlky!?... :-)))
9. Aj keď to vyzerá úplne neuveriteľne, palacinky chutia ako neprifarbované. Jednoducho úplne normálna palacinka, stačí len zavrieť oči a myslieť na samé pozitívne veci. Laura bola so svojimi výtvormi úplne nadšená, ja tiež, ale palacinky musela spapkať sama.... mne nejako nešli "dovnitř". A ona ich dajsamisvete, naozaj všetky sama zjedla! Neviete niekto, kde dostať väčšie, aspoň kilové balenie potravinárskych farieb? Že by som jej prifarbila aj mäsko, ryžu, francúzske zemiaky :-)
10. Šťastné to dieťa!!!! Dovolila som jej byť mastná, lepkavá a papkať farebné jedlo.
11. Hodina výtvarnej výchovy skončila, ostáva už iba pochvala do žiackej prázdninovej knižky. Tento náš milovanček si zaslúži veľkú pochvalu aj od ocka, ktorý namôjdušu zjedol všetky farebné kvetinky a ešte spucoval aj všetky odrezky z kvetiniek a lístkov. Ten náš tatko - ten je ako smetný kôš, vprace sa do neho všetko bez ladu a skladu :-))))))