Dulce de Leche (Domaci karamelovy toping)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 l mlieka (plnotučne),275 g cukru,1 vanilkovy cukor alebo esencia

POSTUP PŘÍPRAVY

Do neprilnaveho hrnca dame mlieko a cukry,privedieme do varu,zmenšime ohen na minimum a varime asi dve hodiny.Sem tam premiešame.Asi po hodine sa to začalo redukovat a menit farbu tak som ohen trochu pridala ale treba to často miešat aby to neprihorelo.Ak sa vam to uz zda dost huste ,vyskušajte kvapkou na tanierik,či sa to nerozlieva.Malo by to byt take ako hustejši med.Ak je to hotove ,nalejeme do zavaracich poharov a nechame vychladnut.Skladujeme v chlade. Chutí to vyborne,ja som si uz kvapla na kolačik..Hodi sa na dozdobenie palaciniek,zmrzliny alebo kolačikov,ale aj na plnenie oplatok,alebo na plnky.. Mozno sa tento receptik niekomu hodí aj ked je trošku zdlhavý..

Mlieko na začiatku..
a tu uz sfarbene a zredukovane..