uzasne kuracie prsicka s kari omackou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kur. prsia (ja som mala 2 velke-vyslo mi 8 reznikov), cibula, 2 papriky (ja som dala kapiu steril.), 4 PL masla, 1 l hyd. vyvaru (ja som podliala len vodou), 2 PL hladkej muky, 1 PL kari korenia, sol, mčk, 125ml smotany (ja som dala celu 250ml a zahustila som este solamylom) - oproti povodnemu receptiku som pridala este zavarane brusnice, toto sa mi k tomu naramne hodi :-)))

POSTUP PŘÍPRAVY

Nestihala som fotit, nabuduce pridam aj fotopostup, takze v skratke :

1. Do panvice dame 2 PL masla , pridame nadrobno pokrajanu cibulu, poprazime, pridame v troche vody rozmiesanu muku s kari.

2. Zalejeme vlaznym vyvarom (ja som dala vodu), rozmiesame a varime, kym omacka nezhustne.

3. Potom pridame na pasiky pokrajane papriky (ja som dala kapiu steril.), rozmiesanu smotanua nechame povriet. Ja som dala smotany viac, takze to bolo trosku redsie, ale vobec to nevadi, ak sa mi take nieco stane, vzdy zahustujme solamylom rozmiesanym v troske vody.

4. Kedze v omacke mi chutovo stale nieco chybala, receptik som si trosku zlepsila tym, ze som do hotovej omacky dala asi tak 2PL zavaranych brusnic - az vtedy dostala omacka tu spravnu chut!!!

5. Mäsko umyjeme, osusime, upravime na rezne a oprazime na masle (ja som pridala aj olej, nech sa mi maslo moc nespecie), osolime, okorenime a zalejeme omackou.

Ako priloha sa k tomuto jedlu vyborne hodia opekane zemiaky, hranolky, ryza + kompotik (jablko, hruska)

Prajem vam dobru chut!!!!

este jeden pohlad na tanier