Horniacky guláš z miešaného masa - s haluškami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* 700g maso /350g hov + 350g brav/ * 3 cibule * 3 dcl lečo * 2 hrste sušených hríbov / v prípade núdze aj šampióny/ * 150g orav.slanina * 2 PL červ.paprika * 1 sušená chili paprička * 4 PL kečup * 5 strúčikov cesnak * 1 ML ml.rasca * MČK * soľ * vegeta * majoránka * 1 zemiak nastrúhaný na zahustenie *
POSTUP PŘÍPRAVY
- receptík mám zo staručkej slovenskej kuchárky, ktorá konkrétne uvádzala k tomuto gulášu prílohu jedine klasické múčne halušky - možno je to divné, že s haluškami - ale keď sa to tak vezme, halušky sú typické slovenské jedlo a vážne je to spolu dobré
 |
- na troške oleja speníme nakrájanú cibuľu a slaninu na kocky - pekne do sklovita |
 |
- do ošmahnutej cibule pridáme červ.papriku |
 |
- hov. maso - šikovno poopekáme - nech paprika nezhorkne a podlejeme pohárom vody / a sranda - na tej foto vyzerá ako tiež bravčové :)))) / |
 |
- premiešané |
 |
- tu už podliate - necháme variť caa 1 hod - lebo hov trvá dlhšie kým sa uvarí |
 |
- po hodine pridáme brav. maso, lečo, prepláchnuté hríby /ktoré sme si večer namočili do vody/ |
 |
- pridáme pretlačený cesnak, chili papričku a rascu |
 |
a kečup /prípadne rajč.pretlak/ podlejeme vodou /pridala som 2 poháre vody/ - necháme dusiť caa 40 min |
 |
- na konci ochutíme soľou, vegetou a pridáme nastrúhaný zemiak, ktorý nám to pekne zahustí / ak by sme mali málo pikantné - kľudne dochuťte nejakou pálivou pastou, alebo chili omáčkou .../ - možete si aj doliať vody - ale zasa tak , aby z toho nebola polievka |
 |
- dovarené - poprášime majoránkou a vypneme - hotovo |
 |
- jasne, že sa k tomu hodí i knedlík - ale tie halušky tu vážne bodnú :) |