Horniacky guláš z miešaného masa - s haluškami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 700g maso /350g hov + 350g brav/ * 3 cibule * 3 dcl lečo * 2 hrste sušených hríbov / v prípade núdze aj šampióny/ * 150g orav.slanina * 2 PL červ.paprika * 1 sušená chili paprička * 4 PL kečup * 5 strúčikov cesnak * 1 ML ml.rasca * MČK * soľ * vegeta * majoránka * 1 zemiak nastrúhaný na zahustenie *

POSTUP PŘÍPRAVY

- receptík mám zo staručkej slovenskej kuchárky, ktorá konkrétne uvádzala k tomuto gulášu prílohu jedine klasické múčne halušky - možno je to divné, že s haluškami - ale keď sa to tak vezme, halušky sú typické slovenské jedlo a vážne je to spolu dobré

- na troške oleja speníme nakrájanú cibuľu a slaninu na kocky - pekne do sklovita
- do ošmahnutej cibule pridáme červ.papriku
- hov. maso - šikovno poopekáme - nech paprika nezhorkne a podlejeme pohárom vody / a sranda - na tej foto vyzerá ako tiež bravčové :)))) /
- premiešané
- tu už podliate - necháme variť caa 1 hod - lebo hov trvá dlhšie kým sa uvarí
- po hodine pridáme brav. maso, lečo, prepláchnuté hríby /ktoré sme si večer namočili do vody/
- pridáme pretlačený cesnak, chili papričku a rascu
a kečup /prípadne rajč.pretlak/ podlejeme vodou /pridala som 2 poháre vody/ - necháme dusiť caa 40 min
- na konci ochutíme soľou, vegetou a pridáme nastrúhaný zemiak, ktorý nám to pekne zahustí / ak by sme mali málo pikantné - kľudne dochuťte nejakou pálivou pastou, alebo chili omáčkou .../ - možete si aj doliať vody - ale zasa tak , aby z toho nebola polievka
- dovarené - poprášime majoránkou a vypneme - hotovo
- jasne, že sa k tomu hodí i knedlík - ale tie halušky tu vážne bodnú :)