Pekingská polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

320g póru, 320g pekingskej kapusty, 320g šampiňónov, 320g mrkvy, 400g kuracích pŕs, 2 kocky bio bujónu, 2 KL zemiakového škrobu, soľ, trošku oleja, trošku umeoctu - nemusí byť, petrž. vňať.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalšia polievka, ktorú som robila z receptu, ktorý som našla pri upratovaní. Celkom zaujímavá.

Kuracie mäsko si nakrájame na menšie kúsky, zmiešame so zem. škrobom a opražíme na troške oleja. Trošku osolíme, zalejeme vriacou vodou, pridáme bio bujóny, kto nemá, tak solčanku (vegetu, bosorku...).
Šampiňóny si pokrájame, môžeme aj takýmto spôsobom, ale ide to dobre, len keď sú čerstvé. Mrkvu si taktiež pokrájame na kolieska a ...
...vložíme spolu so šampiňónmi do polievky, varíme, kým nie sú mäkké. Medzitým si pokrájame...
...pór a pekinskú kapustu na menšie kúsky a vložíme ich do polievky, keď nám už mrkva zmäkla.
Povaríme len chvíľku, nemám rada rozvarený pór a kapustu. Podľa potreby dolejeme vriacou vodu, dosolíme, dáme umeocot, petrž. vňaťku a podávame.
Takýto bio bujón používam.
Dobrú chuť! Išla som podľa receptu, ale nabudúce by som dala viac mäska, šampiňónov a menej zeleniny, ale ako by povedala rodina : dá sa to zjesť!
A k tomu sme dnes mali toto, mňam, mňam...