Pekingská polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
320g póru, 320g pekingskej kapusty, 320g šampiňónov, 320g mrkvy, 400g kuracích pŕs, 2 kocky bio bujónu, 2 KL zemiakového škrobu, soľ, trošku oleja, trošku umeoctu - nemusí byť, petrž. vňať.
POSTUP PŘÍPRAVY
Ďalšia polievka, ktorú som robila z receptu, ktorý som našla pri upratovaní. Celkom zaujímavá.
 |
Kuracie mäsko si nakrájame na menšie kúsky, zmiešame so zem. škrobom a opražíme na troške oleja. Trošku osolíme, zalejeme vriacou vodou, pridáme bio bujóny, kto nemá, tak solčanku (vegetu, bosorku...). |
 |
Šampiňóny si pokrájame, môžeme aj takýmto spôsobom, ale ide to dobre, len keď sú čerstvé. Mrkvu si taktiež pokrájame na kolieska a ... |
 |
...vložíme spolu so šampiňónmi do polievky, varíme, kým nie sú mäkké. Medzitým si pokrájame... |
 |
...pór a pekinskú kapustu na menšie kúsky a vložíme ich do polievky, keď nám už mrkva zmäkla. |
 |
Povaríme len chvíľku, nemám rada rozvarený pór a kapustu. Podľa potreby dolejeme vriacou vodu, dosolíme, dáme umeocot, petrž. vňaťku a podávame. |
 |
Takýto bio bujón používam. |
 |
Dobrú chuť! Išla som podľa receptu, ale nabudúce by som dala viac mäska, šampiňónov a menej zeleniny, ale ako by povedala rodina : dá sa to zjesť! |
 |
A k tomu sme dnes mali toto, mňam, mňam... |