Spomienka na Balkán



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, čerstvé šampiňóny, cibuľa, olej, maslo, tvrdý syr, balkánsky syr, šľahačková smotana, 1-2 PL polohr.múky, bambino syr(nemusí byť)koreniny:soľ, magi, worchester, hubové korenie a trolinku sladkej papriky

POSTUP PŘÍPRAVY

Boli sme na dovolenke v Bulharsku a veľmi sme si tam obľúbili jedlo, ktoré som týmto chcela napodobniť. Nieje to presne to ono, ale pripomenulo nám to letné chvíle na Balkáne...

Kuracie prsia si nakrájame na asi takéto kúsky...
..na oleji si speníme cibuľku, pridáme mäso, dusíme. V prípade potreby podlejeme troškou vody..
..medzitým si na panvici zohrejeme olej a pridáme kúsok masla. Keď sa rozpustíme, pridáme nakrájané šampiňóny a udusíme...
..k udusenému mäsku pridáme šampiňóny, koreniny, podlejeme trochou vody a chvíľku spolu povaríme..
..prihodíme trošku masla, prípadne aj bambino, necháme rozpustiť..
..v smotane si rozmiešame 1-2 PL múky a vlejeme do hrnca, necháme prevariť a hotovo..
pripravíme si prílohu:ošúpané zemiaky nakrájame na štvrtky, posolíme a dáme podvariť, t.j. varíme cca 5-8minút od chvíle, keď začali vrieť...
..potom ich scedíme,vysypeme na vymastený plech, pokvapkáme olejom. jemne posolíme, posypeme rascou a korením na peč. zemiaky a šupneme do rúry. Alebo si jednoducho upečieme hranolky...
..podávame:mäso s omáčkou posypeme tvrdým syrom, zemiaky alebo hranolky posypeme balkánskym syrom.Ako prílohu môžme správne po bulharsky podávať šopský šalát..