Výborný fazuľový guľáš - na pracovný víkend



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2kg fazuľa ( predvarená, alebo celú noc namočená)
1/2kg cibuľa
1/2kg údené mäso(rebrá,klobása...)
1/2kg zemiaky
sladká paprika, korenie na dochutenieh, masť
Väčší hrniec :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Na masti popražíme cibuľku, pridáme sladkú papriku, premiešame a pridáme mäso. Takto dusíme asi 5 min. potom pridáme predvarenú fazuľku spolu s vodou v ktorej sa varila. Keď je fazuľka už skoro mäkká pridáme aj na malé kocky pokrájané zemiaky. Zalejeme vodou a necháme prevrieť,dochutíme podľa vlastnej chuti, guľáš môžme zahustiť potretým zemiakom:-)
Prajem dobrú chuť.
Je výborný.
Jana

Potrebujeme...
Najprv si predvaríme fazuľu :-)
Potom si v hrnci v ktorom chceme variť guľáš opražíme cibuľu a potom pridáme sladkú papriku
kým sa mám cibuľka pekne praží, pripravíme si mäsko, v mojom prípade som zvolila dvojkombináciu rebier a klobásky.Je dôležité aby to bola údenina, lebo to robí super chuť
Mäso pridáme k cibuľke a necháme dusiť asi 5 min.
Už nám rozvoniava, keď pridáme fazuľku s vodou v kt. sa varila
Ak je málo vody, tak zalejeme tak, aby bolo všetko ponorené a varíme ďalej
Nakoniec pridáme zemiaky a varíme kým nie sú mäkké, ešte dochutíme podľa potreby
A hrniec je skoro plný :-)
Guľáš zahustíme rozotretým zemiakom a hrniec zalejeme až po vrch vodou, pretože je aj tak dosť hustý a chvíľku sa ešte povarí 1-2 min.
Mňam a tu je moje a vaše dielo :-)
Recept je skvelý, hlavne ak máte pracovný víkend, pretože guľáš je veľmi sýty a u nás sa tomu hovorí : CHĽIPU I PAPU
Všetkým želám dobrú chuť !!!