Bieločokoládový rozmar



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PLECH 30*40cm CESTO:2 krát: 5 vajec, 100g kryštál.cukru, 90g polohr.múka, 3 KL kakao, 5 PL vody, 1/2 PDP (2krát preto, lebo upečieme 2 cestá) PLNKA: 8dcl mlieka, 2 a pol zlatéeho klasu, 1 palmarin, 6kopc.lyžíc pr.cukru, 1 biela čokoláda PLNKA č.2: 0,5 l rastlinnej šľahačky, 5 ľadových gaštanov v bielej čokoláde alebo 1 mliečnu a 1 bielu čokoládu, 1 svetlé a 1 tmave BEBE keksy, biela čokopoleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Zbožňujem gaštany v bielej čokoláde a tak som si s nimi chcela urobiť zákusok podľa vlastnej chuti. Niekedy toľko špekulujem a v hlave si skladám zákusok, až mi z toho vzniknú troška finančne náročnejšie zákusky, akým je napríklad aj tento. Ale je naozaj výborný a ja osobne ho radím do kategórie luxusnejších...

Toto potrebujeme.. Deň vopred si v rastlinnej šľahačke rozpustíme ľadové gaštanky(alebo mliečnu a bielu čokoládku), nesmie vrieť, inak sa nevyšľahá, počkáme kým vychladne a strčíme do druhého dňa do chladničky..
..začneme prípravou plnky: v časti mlieka si rozpustíme bielu čokoládu(nezohnala som bielu, iba tú s čokokúskami, tak som dala tú)...
..vo zvyšnom mlieku si rozmiešame zlaté klasy, vlejeme do vriaceho mlieka...
..a uvaríme si puding, ktorý za častého mixovania necháme úplne vychladnúť.. zatiaľ si upečieme cestá...
..z bielkov si vyšľaháme sneh, žĺtky vašľaháme s cukrom. K žĺtkom primiešame sneh a múku zmiešanú s PDP a kakaom..
..a vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme asi 10-13 min pri 180 stupň. Celý postup si zopakujeme ešte raz, aby sme mali 2 cestá..
.. keď nám už pudinček vychladol, vymiešame si palmarin s prášk.cukrom a po častiach vmiešavame vychladnutý puding..
..z vychladnutých plátov si zlúpeme hornú kôrčičku, aby sa nám potom neodlepovala aj s plnkou a neoddeľovala sa od koláčika..
..na prvý plát si natrieme plnku, časť si odložíme, aby sme mali čo natrieť pod čokoládovú polevu, aby sa nám nevpíjala do cesta..
..na plnku si striedavo naukladáme svetlé a tmavé BEBE keksy..
..z chladničky vytiahneme čokošľahačku, vyšľaháme a natrieme na keksy...
..prikryjeme druhým plátom, popritláčame, prípadne na chvíľu niečím zaťažíme a natrieme zvyškom plnky, čo sme si odložili...
..polejeme bielou čokopolevou, prípadne ozdobíme tmavou... dáme do chladničky poriadne stuhnúť a...
HOTOVKA!