Augsburské rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO ( plech 30x40 cm):400g hl.muky,1 pdp,3 PL kakaa,250 g masla,150 g pr.cukru,1 žltok,3 PL mlieka PLNKA: 3 žltky,4 bielky,150 g pr.cukru,1 vanilk.cukor,500 g tvarohu (nie hrudkovity),1 zlaty klas,3 PL rozpusteneho masla POLEVA:225 g horkej čokolady,165 ml šlahačkovej smotany (33%)

POSTUP PŘÍPRAVY

Kolačik som vytrhla z nejakeho časopisu a spravila pre mojho mangela,lebo ma rad taketo obyčajne tvarohove...Takze Spravime si cesto ,Ja som ho šupla do pekarne na par minut ,kym sa masa spojí..no kto by si špinil nove nechty :-)) a potom som ho uz na folii dokončila rukami..Muku zmiešame s pdp,kakaom,pridame zmaknute maslo,cukor,zltok a mlieko.Vypracujeme hladke cesto,rozdelime na dve časti.Vyvalkame na pomučenej doske.Prenesieme pomocou valčeka na vymasteny a vysypany plech.PLNKA:žltky si vymiešame s cukrom,vanilkovym cukrom,primiešame tvaroh,zlaty klas, a rozpustene maslo.Nakoniec pridame vyšlahany sneh z bielkov a premiešame.Plnku nanesieme na jeden plat cesta,rovnomerne rozotrieme a prikryjeme druhym platom.Pečieme vo vyhriatej rure na 180 st asi 1/2 hodinku.Kolač nechame vychladnut.POLEVA:čokoladu zohrejeme so šlahačkou a vymiešame do hladka.POlejeme kolač a nechame vychladnut.