jednoduchá punčová



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

žltá a ružová piškóta, marhuľový džem, punčový sirup, cukrová poleva, plnka na potieranie, kokos

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškóta- žltá- zo 6 vajec- na jedno vajce 4dkg prášk. cukru, 4 dkg polohrubej múky, 1PL vody, 1/2 prášku do pečiva do celého. Tak isto ružová piškóta, ale zo siedmich vajec, keďže som zistila že to žlté je nižšie ako som si predstavovala(mala som malé vajíčka). Ružovú piškótu som prifarbila práškovou potravinárskou farbou. Žltú i ružovú piškótu prekrojiť na dva korpusy.
Punčový sirup- 1/2 l vody, 1/2kg kryšt. cukru, , trocha pomarančového sirupu, rum, punčová aróma.
Prvý žltý korpus potrieť marhuľovým džemom, priložiť ružový korpus, namáčať punčovým sirupom, priložiť žltý korpus, potrieť marhuľovým džemom, priložiť ružový korpus, namáčať ho sirupom, zaťažiť.
Plnka- 3 dcl mlieka, 1 smotanovo- vanilkový puding, 5 dkg cukru, 1/2 Palmely (ja som dala trochu viac palmely, lebo som to mala veľmi pudingové).
Boky torty som potrela plnkou, osypala kokosom. Vrch torty som plnkou nepotierala, dala som navrch polevu.
Poleva- 40dkg práškového cukru, 8-10PL punčového sirupu, ružová farba (takto mám napísaný recept, teraz som musela pridať ešte trochu vody, lebo sa mi to nedalo vymiešať. Miešame dlho, dlho- 15-20 minút. Mne z tejto dávky trochu vystalo, tak si to môžte poprípade upraviť- tortovú formu som mala s priemerom 27 cm).
Ružička a lístky sú z MMF.

kvet z MMF