Babské pitie alebo likér z cukríkov:o))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balík cukríkov Slavia, 1 ks 100g bielej čokolády, 2 polievkové lyžice sušeného mlieka-ja som dala Sunar, 0,5 dcl-1 dcl liehoviny(ja som dala Gin, môže byť vodka, rum alebo čokoľvek iné ...)

POSTUP PŘÍPRAVY

Keďže potrebujem v blízkej budúcnosti použiť do pečenia likér a nechce sa mi zbytočne kupovať celá fľaša, tak som nakukla na MMB a získala inšpiráciu od pani Dagmar A.(kukuk) :o)) Pani Dagmar, likér nemá chybu!
Jej receptík na likér z cukríkov som si upravila podľa seba a môžem prehlásiť, že je supeeeeer. Žienky ešte je len obed a mne sa točí hlava z pocuckávania.

Rozbalené cukríky dáme do hrnca a zalejeme malým množstvom vody, len tak aby ich pokryla a dáme rozpustiť na jemný plameň... NEskôr dopĺňam, že cukríky môžete zaliať vodou aj troška viac, nakoľko niekomu zostale namiesto likéru rumová nugeta:o))) AK budete mať vo finále produkt príliš hustý vďaka čokoláde a suš.mlieku, tak ho zrieďte kľudne ešte prevarenou vodou.Tie kvapkanice na sporáku nie sú odomňa xi xi:o)
...rozpustené cucky vyzerajú takto...
...do nich pridáme nalámanú bielu čokoládu a opäť necháme rozpustiť...
..tu je čoko po rozpustení...
...do zmesi pridáme sušené mlieko... maminky, ktorých deti pijú Sunar a podobné záležitosti, kľudne dajte také, dala som aj ja:o)))
...likér poriadne miešame na miernom plameni, aby sa nám rozpustilo aj sušené mlieko a nespravili hrudky.. a necháme voľne vychladnúť...
...do vychladnutého pridáme podľa chuti od 0,5 dcl po 1dcl pálenky... podľa chuti...
... a naplníme do fľašky... Mne vyšla jedna fľaška od Kubíka asi 3dcl a aspoň 1dcl , ktorý sme s mužom potajomky chodili uchlipkávať, kým sa pitíčko chladilo....
..Na zdravie priatelia!:o)...