Plnené pečené papriky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10ks papriky, 1ks cibule, 2ks paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 50g varená ryža, 400-500g mleté mäso, 100g maslo, 50g strúhanka, sol, peper, petržlenová vňať, olej, masť

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso pomelieme, na cibuľke opražíme do biela, pridáme cesnak, vopred uvarenú ryžu, na kocky nakrájané a olúpané paradajky, posolíme, popepríme, všetko spolu dobre premiešame a asi 10min povaríme.
Papriky umyjeme, odrežeme vršky, ktoré nevyhadzujeme, vydlabeme semienka. Zalejeme vriacou vodou a necháme tak 5min odstáť. Potom ich ochladíme a osušíme. Papriky naplníme vychladnutou mäsovou zmesou a "zavrieme" vrškami. Papriky poukladáme na vymastený pekáčik. Strúhanku opražíme s rozpusteným maslom a prelejeme ňou papriky. Podlejeme trochou vody a dáme na 1 hodinu zapiecť do rúry na 175stup.
Podávame s bielou žemľou alebo opekanými zemiakmi.
Dobar tek !!