
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400 g cestnovin lumache rigate grande (veľké cestovinové mušle) 5 lyžíc olivového oleja 60 g čerstvo postrúhanej bielej strúhanky 125 ml mlieka 300 g špenátu 250 g syra ricotta štipka čerstvo postrúhaného muškátového orecha soľ a čierne korenie 400 g konzervovaných rajčiakov, odkvapkaných a posekaných (ja som este pridala nakrajané rajčiny, zo tri) 1 rozotretý strúčik cesnaku
POSTUP PŘÍPRAVY
- Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Vložíme cestovinové mušle, pridáme lyžicu oleja a uvaríme do polomäkka. Potom ich scedíme, opláchneme studenou vodou a odložíme bokom.
- mlieko zmixujeme s 3 lyžicami olivového oleja a strúhankou.
- pridáme špenát, syr ricotta a nahladko zmixujeme. Preložíme do misy, vmiešame muškátový orech, osolíme a ochutíme čiernym korením.
- rajčiaky zmiešame s cesnakom a zvyškom oleja a rozotrieme na dno zapekacej formy
- špenátovú plnku lyžičkou rozdelíme do cestovinových mušlí a poukladáme ich na rajčiakovú omáčku. Prikryjeme a pečieme 20 min v rúre vyhriatej na 180C. Podávame horúce.
tento receptík som robila preto, že ma zaujal ale veľmi som mu neverila... No bola som milo prekvapena. Chutilo to velmi dobre a je to jednoduché a rýchle. :)
![]() |
- |