Tuniakový šalát á la Mexico

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 veľká konzerva červenej fazule, 1 konzerva sterilizovanej kukurice, 2 konzervy tuniaka, 1 pohár sterilizovanej zeleninovej zmesi Kunovjanka, jemný kečup, lyžica olivového oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
Určite poznáte tuniakový šalát pod názvom Mexico. Tento domáci, myslím si, sa chuťovo celkom vyrovná tomu, ktorý dostať v obchodoch. Komu sa žiada trošku pikantnejší, môže miesto Kunovjanky použiť zeleninovú zmes Moravanka, alebo pridať trošku chilli papričky, či feferónky.
 |
...použila som tieto konzervované suroviny... |
 |
Do misy dáme odkvapkanú zeleninovú zmes, väčšie kúsky zeleru a cibule krájam ešte na menšie kúsky, |
 |
pridáme fazuľu bez nálevu, |
 |
kukuricu tiež bez nálevu /dávam polku z veľkej konzervy/, |
 |
tuniaka – použila som jednu konzervu sendvičového tuniaka v rastlinnom oleji – pridala som celý obsah, |
 |
jednu konzervu tuniaka /kúsky/ vo vlastnej šťave – bez nálevu, olivový olej, poriadne premiešame, |
 |
pridáme 4 lyžice kečupu, |
 |
premiešame a necháme postáť asi hodinku, aby sa chute spojili. Z uvedených surovín vychádza okolo 900 g šalátu. |
 |
Podávame s pečivom, alebo bez. My si pečivo natrieme maslom a navrstvíme šalát. A ja si ho ešte zvyknem poriadne pokvapkať citrónovou šťavou. |
 |
***Dobrú chuť*** |
 |
... originál tuniakový šalát Mexico... |