Maslové oblúčiky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 280 g hladkej múky, 160 g masla alebo margarínu, 100 g práškového cukru, 1/2 bal. Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker, 2 žĺtky, Na potretie a posýpka: 2 bielky na potretie, 1 bal Vanilínového cukru Dr. Oetker, 100 g strúhaných vlašských orechov,

POSTUP PŘÍPRAVY

Príprava:
Cesto:
Maslo, cukor, múku premiešanú s kypriacim práškom a žĺtky spracujeme na hladké cesto. Cesto odložíme na 1/2 hodiny do chladničky stuhnúť. Vychladnuté cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku asi 3 mm. Pomocou radielka pokrájame cesto na prúžky asi 2,5 x 8 cm. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Plát cesta rovnomerne natrieme tuhým snehom, posypeme orechovo-cukrovou posýpkou a ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie (nemastíme). Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 min. pri teplote 180 ° C.

Počas pečenia si pripravíme okrúhle formy na ktoré budeme klásť horúce paličky. Môžeme použiť formu na srnčí chrbát, valček na cesto, fľašu atď. Hneď po upečení, ešte z horúcich paličiek tvarujeme na pripravených formách oblúčiky.