Pečené zemiaky s pochúťkovou smotanou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Nové zemiaky, pochúťková smotana-celá vystačí na cca 5-6 zemiakov, soľ , korenie, petržlenová vňať, kôpor

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikajúca príloha ku mäskám...

...zemiaky v šupe poriadne očistíme pod tečúcou vodou... množstvo záleží len a len od Vás:o)... najlepšie sa pečú tie nové...
...pozdĺžne ich nakrojíme....
...dáme do pekáčika....aj so šupou samozrejme...
... a šupneme do dobre vyhriatej rúry piecť... piekla som na 190 st.C asi 35 minút...
...takto vyzerajú zemiačky po upečení... a ideme ich naplniť pochúťkovou smotanou....
... smotanu si dáme do misky a podľa svojej chuti osolíme...
...pridáme mleté čierne korenie....
...nasekáme kôpor a petržlenovú vňať...
...a pridáme ku pochúťkovej smotane...
...poriadne premiešame...
...naplníme zemiačky a môžme sa s chuťou do nich pustiť...