Minútky z bravčovej panenky so syrovou omáčkou a pečenými zemiakmi s pochúťkovou smotanou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Bravčová panenka-koľko potrebujete , soľ, korenie, olej*** na omáčku pre cca 4 osoby: olej , 2 lyžice hladkej múky , 2-3 dcl mlieka, soľ, strúhaný syr-Eidam, kľudne môže byť aj Niva, s ňou je to tiež výborné ***zemiaky-postup uvedený zvlášť v mojich receptoch
POSTUP PŘÍPRAVY
Maminky aj nemaminky, vedzte, že hoci má toto jedlo dlllllllllhočizný názov, jeho príprava je rýchla. Najdlhšie sa snáď varí len tá bešamelová omáčka:o))
 |
...Keďže bešamelová syrová omáčka sa varí najdlhšie cca 45 minút, začneme prípravu ňou... Do hrnca si dáme rozohriať minimálne množstvo oleja, len tak na dno... |
 |
...keď je olej rozpálený, pridáme hladkú múku a miešame, aby sa nám nespravili hrudky... |
 |
...takto to vyzerá keď sa to restuje... Restujeme chvíľku, aby bola múka bledohnedá... |
 |
...keď sa nám zdá, že múka vyzerá tak, ako by mala, bleskovo nalejeme studené mlieko cca 2 dcl a ešte rýchlejšie miešame, pretože pri pomalom výkone by sa nám v omáčke spravili hrčky... |
 |
... a tu už je múka zaliata mliekom...doporučujem miešať v hrnci až pokiaľ sa nezačne omáčka variť a keď sa Vám bude zdať príliš hustá, dolejte mlieko... |
 |
...syr si nastrúhame...dáme tak od oka... |
 |
...a za stáleho miešania pridáme k omáčke...pridávam cca 5-10 minút pred dovarením... |
 |
...celková príprava omáčky je cca 45 minút varenia na najslabšom ohni , pričom nezabudneme sem tam premiešať, aby sa nám neprichytila.. pred koncom ju dochutíme soľou... |
 |
...a odstavíme z ohňa a ideme na minútky... |
 |
...bravčovú panenku si nakrájame na cca 1-1,5 cm hrubé plátky a roztlačíme rukou ako na obrázku... zásadne nenaklepávame ako rezne!!! |
 |
...vyzerajú asi takto... |
 |
...z každej strany ich nasolíme a nakoreníme... Ja používam zelené korenie, ale kľudne môže byť aj čierne... |
 |
...panvicu si potrieme olejom... |
 |
...na rozpálenej panvici opečieme stejčíky z každej strany... |
 |
...budú vyzerať asi takto nejako... |
 |
...dáme na tanier ku zemiakom... |
 |
...prelejeme bešamelovou-syrovou omáčkou a môžme papkať... |