Minútky z bravčovej panenky so syrovou omáčkou a pečenými zemiakmi s pochúťkovou smotanou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčová panenka-koľko potrebujete , soľ, korenie, olej*** na omáčku pre cca 4 osoby: olej , 2 lyžice hladkej múky , 2-3 dcl mlieka, soľ, strúhaný syr-Eidam, kľudne môže byť aj Niva, s ňou je to tiež výborné ***zemiaky-postup uvedený zvlášť v mojich receptoch

POSTUP PŘÍPRAVY

Maminky aj nemaminky, vedzte, že hoci má toto jedlo dlllllllllhočizný názov, jeho príprava je rýchla. Najdlhšie sa snáď varí len tá bešamelová omáčka:o))

...Keďže bešamelová syrová omáčka sa varí najdlhšie cca 45 minút, začneme prípravu ňou...
Do hrnca si dáme rozohriať minimálne množstvo oleja, len tak na dno...
...keď je olej rozpálený, pridáme hladkú múku a miešame, aby sa nám nespravili hrudky...
...takto to vyzerá keď sa to restuje... Restujeme chvíľku, aby bola múka bledohnedá...
...keď sa nám zdá, že múka vyzerá tak, ako by mala, bleskovo nalejeme studené mlieko cca 2 dcl a ešte rýchlejšie miešame, pretože pri pomalom výkone by sa nám v omáčke spravili hrčky...
... a tu už je múka zaliata mliekom...doporučujem miešať v hrnci až pokiaľ sa nezačne omáčka variť a keď sa Vám bude zdať príliš hustá, dolejte mlieko...
...syr si nastrúhame...dáme tak od oka...
...a za stáleho miešania pridáme k omáčke...pridávam cca 5-10 minút pred dovarením...
...celková príprava omáčky je cca 45 minút varenia na najslabšom ohni , pričom nezabudneme sem tam premiešať, aby sa nám neprichytila.. pred koncom ju dochutíme soľou...
...a odstavíme z ohňa a ideme na minútky...
...bravčovú panenku si nakrájame na cca 1-1,5 cm hrubé plátky a roztlačíme rukou ako na obrázku... zásadne nenaklepávame ako rezne!!!
...vyzerajú asi takto...
...z každej strany ich nasolíme a nakoreníme... Ja používam zelené korenie, ale kľudne môže byť aj čierne...
...panvicu si potrieme olejom...
...na rozpálenej panvici opečieme stejčíky z každej strany...
...budú vyzerať asi takto nejako...
...dáme na tanier ku zemiakom...
...prelejeme bešamelovou-syrovou omáčkou a môžme papkať...