Fašírky z kuracieho mäsa na mexický spôsob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 1,20 kg kuracích pŕs, 1 malý pohár steril. kápie, mexické korenie, soľ, 4 str. cesnaku, petrž. vňať, 2 PL horčice, omáčka - 1 konzerva krájaných rajčín, 1 malé lečo, 1 konzerva steril. kukurice, 1 bob. list, 3 ks nové a celé korenie, podľa chuti soľ, cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Robievala som ich z bravč. mäsa, dnes som skúsila kuracie a som s výsledkom spokojná.

Kuracie mäso si nakrájame na kocky a pomelieme alebo nasekáme na takomto mixéri.
Pridáme rozmixovanú kápiu, soľ, korenie, horčicu, cesnak a petrž. vňať...
...a poriadne premiešame.
Ruky si potierame olejom a tvoríme malé fašírky...
...ktoré dáme na panvicu, potretú olejom, zakryjeme a na miernom ohni opekáme.
Keď sú opečené, otočíme ich a znovu prikryjeme a opekáme.
Vyberieme do misky a urobíme si omáčku...
Ja som dala konzervu krájaných rajčín a 1 malé lečo - rozmixované, pridala som bob. list, nové a celé korenie, trošku soli. Podusíme, podľa chuti dosolíme, pridáme cukor a kto chce, môže zahustiť, ja som ju nechala takú, aká je a...
...pridala som do nej 1 konzervu steril. kukurice, povaríme...
...pridáme naspäť fašírky, chvíľku necháme povariť a vypneme. Podávame s cestovinou, so zemiakmi a pod., čo má kto rád, ja si dám k tomu domáci chlieb.
Dobrú chuť!