Struffoli - taliansky vianočný dezert



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia, 2 HR múky, štipka soli, 1 ČL kypriaceho prášku, 3/4 HR medu, 1/3 HR cukru, 1,3 HR vody, 1/3 HR farebnej ryže na zdobenie - ja som momentálne nemala, tak som použila lesklé guličky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajcia s múkou, soľou a práškom do pečiva vypracujeme na nelepivé cesto, formujeme tenké valčeky, z ktorých krájame asi 1 cm kúsky - vyprážame v horúcom oleji (vo vysokej vrstve), po zozlatnutí ich vyberieme a necháme odkvapkať na papieri. Med, cukor a vodu zahrejeme, nasypeme tam aj ryžu a do tejto tekutiny vložíme guličky - dobre premiešame a necháme tento sirup chvíľu vsiaknuť do guličiek. Do košíčkov kladieme asi polievkovú lyžicu guličiek a ešte ich môžeme dozdobiť ryžou.