Zemiakové knedlíky - úžastné ku kapuste



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

90 dkg varených zemiakov v šupke, 1 vajce, 15 dkg detskej krupice, 15 dkg hrubej múky, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

vychladnuté zemiaky, ošúpeme, prepasírujeme, pridáme ostatné a urobíme cesto. Z cesta vytvarujeme asi 5-6 podlhovastých bochníčkov, hrúbka asi 7-8 cm /mama robieva hrúbku 4-5 cm a varí kratšie - to je už na vás/. Varíme v osolenej vode asi 15 minút. Treba pozerať kým nevyplávajú, aby sa neprilepili o spodok hrnca. Po vybratí naolejujeme.
Výýýýýýbornéééé ako vepřo-knedlo-zelo, alebo ku kačici + kyslá kapusta. Úžastná obmena od klasickej knedle. Ja robievam len túto knedľu.
A ešte niečo: Moja babička robievala knedle tak, že doprostred dala párok, jedlo bolo "slávnostnejšie" a uľahodila aj najväčším labužníkom.
Vážne je to nenáročné, skúste, určite rodinu prekvapíte.