Torta šarkan



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PIŠKÓTOVÝ KORPUS 3x: 5 vajec, 2 PL polohr. múky, 2 PL hladkej múky, 1PL kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 5 PL kryštálového cukru PLNKA KARAMELOVÁ: 6 dcl vody, 10 PL kryštálového cukru, 1 vanilka, 2 karamelové pudingy, 1 maslo a 1 HERA. PLNKA ĆOKOLÁDOVÁ:10 vajec, 20 PL kryštálového cukru, 1 vanilka, 1 kakao,1/2 čokolády ,1 maslo a 1 HERA.

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškótový korpus: Vyšľaháme bielka najskôr samostatne, potom pridáme cukor a znovu šľaháme až do peny, pridáme žĺtka, potom múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom./Keď pridávame múku, miešame vareškou, nešľaháme/ Dáme upiecť.

Plnka karamelová: Cukor skaramelizujeme, pridáme 4 dcl vody, vanilku , necháme úplne rozpustiť. Potom pridáme puding rozmiešaný v 2 dcl vody a uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť a potom postupne pridávame do rozmiešaného masla s HEROU. Kaša a maslo musia mať rovnakú teplotu, aby sa plnka nezrazila.

Plnka čokoládová: Vajcia, cukor, vanilku, kakao a postrúhanú čokoládu poriadne premiešame a dáme variť nad paru /približne 20 minút/ - stále miešame alebo šľaháme. Po vychladnutí postupne pridávame do vymiešaného masla s HEROU./taktiež musia mať rovnakú teplotu/

1 balík detských piškót kakaových a 1 bielych pospájame pokrájanými banánmi /potrebujeme 5 veľkých banánov/ Postup ukladania je vidno z fotografie. Ozdobiť podľa fantázie. Dobrú chuť!