Hráškový závin alebo trochu netradičná príloha

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
½ lístkového cesta, asi 6 zemiakov, mrazený hrášok, 1 vajce, mletý muškátový oriešok, soľ, sezamové semienka (suroviny tak pre 3 osoby)
POSTUP PŘÍPRAVY
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Prelisujeme ale rozmixujeme, pridáme do mierne vychladnutého žĺtok a bielka si necháme iba trochu na potretie. Pridáme mletý muš. oriešok, soľ a rozmrazený hrášok (nevaríme). Premiešame a natrieme na vyváľané lístkové cesto na pomúčenej doske. Zvinieme, potrieme bielkom a posypeme sezamom. Pečiem v rúre zohriatej na 180°C asi 35 min. Dá sa použiť samostatne alebo ako príloha k mäsu. My sme mali rybu. Z druhej polovice cesta sa dá urobť múčnik napr jablkové šatôčky ako to bolo u nás :-). Dobrú chuť.
 |
suroviny + mrazený hrášok |
 |
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Prelisujeme ale rozmixujeme, pridáme do mierne vychladnutého žĺtok a bielka si necháme iba trochu na potretie. Pridáme mleté muš. oriešok, soľ a rozmrazený hrášok (nevaríme). |
 |
rozváľané lístkové cesto |
 |
plnku natrieme na vyváľané lístkové cesto na pomúčenej doske |
 |
zvinieme |
 |
potrieme bielkom a posypeme sezamom. Pečiem v rúre zohriatej na 180°C asi 35 min |
 |
po upečení |
 |
rez |