Chili beans - mexické maso s fazuľou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 500g ml.maso /hov+brav/ * 1 veľká cibuľa * 1 stredná mrkva *2 konzervy červenej fazule v slanom náleve * 2 rajč.pretlaky /á 120g/ * 1/2 pohára kečup * 1 sušená chili paprička * 1 PL červ.paprika * soľ * vegeta * chili omáčka * 1 PL petrž.vňať * 2 strúčiky cesnaku * 1 lečo /3 dcl/ * 1 kopcovitá ML solamyl *

POSTUP PŘÍPRAVY

- úžasná jemne sladko pikantná chuť z mexickej kuchyne

- Keďže sme dnes doma iba my 3 tak ja som robila iba z polovice dávky - ale údaje uvádzam na celú ......... cibuľu nakrájame na drobno, ošmahneme na troške oleja a pridáme červenú papriku
- vložíme ml.masko a šikovno poopekáme, aby nám paprika nezhorkla, podlejeme caa 1/2 pohárom vody
- pridáme kečup, pretlak, pretlačený cesnak, chili papričku, nastrúhanú mrkvu nahrubo a lečo, premiešame ... necháme na miernom ohni bez pokrievky bublocať asi 1/2 hodinku ........ /ak by ste mali málo vodičky, kľudne prilejte trošku v priebehu varenia, aby Vám to nechytalo panvicu /
- pred koncom som pridala ptrž.vňať - použila som sušenú - tak preto teraz /čerstvú vňať pridajte na konci varenia/
- konzervy fazule scedíme a primiešame k masku a ochutíme soľou /caa 1 ML/ vegetou /asi 2 ML/ a chili omáčkou - všetko podľa svojej chuti - ................ lebo ja predsa varím pre deti, tak s tou štiplavinou nemožem extra preháňať, lebo potom by som si to jedla akurát sama :)
- vo vode / asi 150ml/ rozmiešame solamyl a prilejeme k omáčke
- necháme prevrieť a hotovka
- no a servírujeme s ryžou - ale ak by Vám tam pasovala nejaká iná príloha kľudne si prisposobte podľa svojej chuti