Pikantná grécka zmes s olivami
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
bravčové stehno * bylinková soľ - ak máte morskú soľ s farebným korením - tak jupííí * soľ * cibuľa * cesnak * korenie gyros * olivy * PRÍLOHA číslo 1: ryža * PRÍLOHA č. 2.: kalerábový šalát s olivami
POSTUP PŘÍPRAVY
Kukukukukulienočky, kuk sem dole:
|
1. Bravčové stehno nakrájajte na pásiky, |
|
2. a budete potrebovať niekoľko ochucovacích ingrediencií: morská soľ s farebným korením, resp. mleté farebné korenie, resp. bylinkovú soľ. Na mäso používam morskú soľ s farebným korením, zmiešam všetky korenia s morskou soľou a nasypem do mlynčeka na korenie. Je to super pomocník. Takže mäso som posolila farebnou soľou :-), |
|
3. pridala som trocha bylinkovej soli, |
|
4. a asi 4 lyžice gyros korenia, dobre zamiešajte, |
|
5. a pridajte pretlačené 3-4 strúčiky cesnaku. |
|
6. mäsko vložte do misy, zakryte a dajte na niekoľko hodín marinovať. Kľudne si ho nachystajte deň dopredu. |
|
7. Na wok panvici SPRUDKA osmahnite cibuľu nakrájanú na kolieska, |
|
8. pridajte mäso a SPRUDKA osmahnite aj mäso. Za stáleho miešania ho na silnom plameni opečte do mäkka, potom pridajte |
|
9. nakrájané olivy, premiešajte a stiahnite z plameňa. Hotovo. |
|
10. Podávajte s ryžou a kalerábovým, alebo tzatziki šalátom. Receptuš na kalerábový šalát dopíšem taky tak :-) |