Špecialitka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Mäso-asi 500g, ja som mala morčacie 700g (ale pôvodne je tam bravčové), cibuľa, cesnak, masť, sl.smotana, cesto- 500g hl.múky, 1 čl soli, 1čl octu, 3dl vody
POSTUP PŘÍPRAVY
&
 |
najprv si zmiesime cesto, miesime pokiaľ sa neprestane lepiť a necháme zakryté hodinku odpočívať |
 |
potom si dáme na panvicu mäsko pokrájané na kocky, opečieme, pridáme aj cibuľu, cesnak a drtený kmín a opečené dáme do pekáča piecť do mäkka |
 |
medzitým z odpočinutého cesta urobíme noky a uvaríme ich 20 minút v osolenej vode |
 |
hotové precedíme |
 |
pridáme k mäsku, polejeme smotanou a necháme zapekať takých 15 minút, počas zapekania som ich dvakrát premiešala |
 |
zapečené môžme ešte posypať strúhaným tvrdým syrom |
 |
namiesto týchto nokov môžte použiť aj zo zemiakového cesta, pretože tieto pôvodné sú trošku tuhšie |
 |
Dobrú chuť! |