Kuracia ihla na mrkve

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracia,morčanie maso*mrkva*bujón*voda*1 PL sezam.semiačok*1ČL solamylu*soľ*mčk*špajle
POSTUP PŘÍPRAVY
v obr.
 |
Kuracie alebo morčacie prsia si nakrájame na približne rovnaké a hrubé kocky,osolíme ich.... |
 |
...maso napichujeme na špáradlá,alebo kovové ihly-podľa toho,čo máte doma..... |
 |
...do panvice si dáme olej asi 3 PL a maso v ňom opekáme doružova... |
 |
...keď je maso hotové.....pozor,rozhrnieme si ho aj pri špajli,aby práve tam neostalo surové....tak ho očierno koreníme..... |
 |
..masko vyberieme na tanier.... |
 |
..výpek zalejeme vodou,pridáme mrkvu.Ja som dala celú,mrazenú.Keď dávame mrkvu obyčajnú,očistíme ju a nakrájame na kolieska.Do vody rozdrobíme zeleninový bujón,prikryjeme a dusíme domakka.....Toho bujónu asi tak 1/2-1,podľa toho pre koľko ľudí varíte.Ja som varila pre 2,dala som 1/2 bujónovej kocky..... |
 |
...keď je mrkva makka,rozrobíme si solamyl a to tak,že vo vode si rozmiešame jednu čajovú lyžičku a hneď vylejeme do panvice..... |
 |
...miešame do zhustnutia.Pridáme sezamové semiačka.... |
 |
...masko vrátime do omáčky k mrkve. |
 |
...podávame s ryžou,hranolkami. |