Kuracia ihla na mrkve



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracia,morčanie maso*mrkva*bujón*voda*1 PL sezam.semiačok*1ČL solamylu*soľ*mčk*špajle

POSTUP PŘÍPRAVY

v obr.

Kuracie alebo morčacie prsia si nakrájame na približne rovnaké a hrubé kocky,osolíme ich....
...maso napichujeme na špáradlá,alebo kovové ihly-podľa toho,čo máte doma.....
...do panvice si dáme olej asi 3 PL a maso v ňom opekáme doružova...
...keď je maso hotové.....pozor,rozhrnieme si ho aj pri špajli,aby práve tam neostalo surové....tak ho očierno koreníme.....
..masko vyberieme na tanier....
..výpek zalejeme vodou,pridáme mrkvu.Ja som dala celú,mrazenú.Keď dávame mrkvu obyčajnú,očistíme ju a nakrájame na kolieska.Do vody rozdrobíme zeleninový bujón,prikryjeme a dusíme domakka.....Toho bujónu asi tak 1/2-1,podľa toho pre koľko ľudí varíte.Ja som varila pre 2,dala som 1/2 bujónovej kocky.....
...keď je mrkva makka,rozrobíme si solamyl a to tak,že vo vode si rozmiešame jednu čajovú lyžičku a hneď vylejeme do panvice.....
...miešame do zhustnutia.Pridáme sezamové semiačka....
...masko vrátime do omáčky k mrkve.
...podávame s ryžou,hranolkami.