Tvarohovo-kávový krém



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

dlhé alebo guľaté piškóty * šálka silnej čiernej kávy * 3 žĺtky * 1 vanilkový cukor * 3 PL práškového cukru * 2 tvarohy hrudkovité * kakaový prášok

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuk:

1. Na dno stredne veľkej dezertnej misy naukladajte piškóty,
2. urobte čiernu tureckú kávu silnú ako šľak
3. a piškóty ňou pooblievajte do úplného opitia.
4. V mise vyšľahajte tri žĺtka s práškovým cukrom
6. a vanilkovým cukrom.
7. Vyšľahajte elektrickým šľahačom do peny.
8. Do krému som pridala štipku "slniečkového" potravinárskeho žltého farbiva, aby bol efekt krajší :-). Do vyšľahaných žĺtkov pridajte oba tvarohy a šľahačom opäť vymiešajte dohladka.
9. Na piškóty navrstvite všetok krém, vidličkou urobte ozdobné pásiky,
10. a silno posypte kakaovým práškom. Dajte na pár hodín do chladničky a papkajte vychladené. Kakaový prášok "vinou" tvarohu navlhne a nebude sa Vám v ústach prášiť, so sladkým tvarohom bude horké kakao veľmi šmakovať :-))
11. Krém chutil najmä ockovi a Laurinke, mne sa ušlo iba vylízať misu :-))) fňuk