Tvarohovo-kávový krém

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
dlhé alebo guľaté piškóty * šálka silnej čiernej kávy * 3 žĺtky * 1 vanilkový cukor * 3 PL práškového cukru * 2 tvarohy hrudkovité * kakaový prášok
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuk:
 |
1. Na dno stredne veľkej dezertnej misy naukladajte piškóty, |
 |
2. urobte čiernu tureckú kávu silnú ako šľak |
 |
3. a piškóty ňou pooblievajte do úplného opitia. |
 |
4. V mise vyšľahajte tri žĺtka s práškovým cukrom |
 |
6. a vanilkovým cukrom. |
 |
7. Vyšľahajte elektrickým šľahačom do peny. |
 |
8. Do krému som pridala štipku "slniečkového" potravinárskeho žltého farbiva, aby bol efekt krajší :-). Do vyšľahaných žĺtkov pridajte oba tvarohy a šľahačom opäť vymiešajte dohladka. |
 |
9. Na piškóty navrstvite všetok krém, vidličkou urobte ozdobné pásiky, |
 |
10. a silno posypte kakaovým práškom. Dajte na pár hodín do chladničky a papkajte vychladené. Kakaový prášok "vinou" tvarohu navlhne a nebude sa Vám v ústach prášiť, so sladkým tvarohom bude horké kakao veľmi šmakovať :-)) |
 |
11. Krém chutil najmä ockovi a Laurinke, mne sa ušlo iba vylízať misu :-))) fňuk |