Rýchla večera z jedného pekáča



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové mäso, najlepšie plecko, podľa počtu stravníkov, 3 kusy mrkvy, 1 petržlen, 1/4 zeleru,1/4 brokolice, 1 kaleráb, huby - najlepšie dubáky - 2 hrste, 100-150 g slaninky, zemiaky -8-10 kusov, 1 čaj.lyžička oleja, 2 strúčiky cesnaku, vegeta, soľ, mleté biele korenie, rasca.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zeleninu si očistíme. Mrkvu nakrájame na hrubšie kolieska, zeler, petržlen a kaleráb na kocky, brokolicu rozoberieme na menšie ružičky, zemiaky nakrájame na kocky. Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a premiešame s olejom, v ktorom sme rozmiešali 2 prelisované strúčiky cesnaku so štipkou soli. Na pekáč si dáme zemiaky, na ne navrstvíme mäso, a na mäso naukladáme pokrájanú zeleninu spolu s hríbami a slaninkou nakrájanou na slížiky. Posypeme vegetou, mletým bielym korením a rascou. Prikryjeme a dáme do rúry na 180 st.C. na 40 minút. Potom odokryjeme a pečieme ešte asi 15 minút na 150 st.C. Podávame so zeleninovou oblohou, prípadne s tatarskou omáčkou alebo s dresingom. Dobrú chuť!

mrkvička na kolieksa
petržlen, zeler a kaleráb na kocky
dubáky na kocky (môžu byť aj mrazené)
brokolica na menšie ružičky
slaninka na slížiky
mäsko s cesnakom, soľou a olejom
rozložíma na pekáč vrstvu zemiakov
na zemiaky dáme mäso
na mäso rozložíme zeleninu a slaninku. Posypeme vegetou, mletým bielym korením a rascou.
Prikryjeme a dáme piecť.
po 40 min. odokryjeme a ešte dopečieme.
podávame so zeleninkou, mňam!!!