Rýchla večera z jedného pekáča

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
bravčové mäso, najlepšie plecko, podľa počtu stravníkov, 3 kusy mrkvy, 1 petržlen, 1/4 zeleru,1/4 brokolice, 1 kaleráb, huby - najlepšie dubáky - 2 hrste, 100-150 g slaninky, zemiaky -8-10 kusov, 1 čaj.lyžička oleja, 2 strúčiky cesnaku, vegeta, soľ, mleté biele korenie, rasca.
POSTUP PŘÍPRAVY
Zeleninu si očistíme. Mrkvu nakrájame na hrubšie kolieska, zeler, petržlen a kaleráb na kocky, brokolicu rozoberieme na menšie ružičky, zemiaky nakrájame na kocky. Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a premiešame s olejom, v ktorom sme rozmiešali 2 prelisované strúčiky cesnaku so štipkou soli. Na pekáč si dáme zemiaky, na ne navrstvíme mäso, a na mäso naukladáme pokrájanú zeleninu spolu s hríbami a slaninkou nakrájanou na slížiky. Posypeme vegetou, mletým bielym korením a rascou. Prikryjeme a dáme do rúry na 180 st.C. na 40 minút. Potom odokryjeme a pečieme ešte asi 15 minút na 150 st.C. Podávame so zeleninovou oblohou, prípadne s tatarskou omáčkou alebo s dresingom. Dobrú chuť!
 |
mrkvička na kolieksa |
 |
petržlen, zeler a kaleráb na kocky |
 |
dubáky na kocky (môžu byť aj mrazené) |
 |
brokolica na menšie ružičky |
 |
slaninka na slížiky |
 |
mäsko s cesnakom, soľou a olejom |
 |
rozložíma na pekáč vrstvu zemiakov |
 |
na zemiaky dáme mäso |
 |
na mäso rozložíme zeleninu a slaninku. Posypeme vegetou, mletým bielym korením a rascou. |
 |
Prikryjeme a dáme piecť. |
 |
po 40 min. odokryjeme a ešte dopečieme. |
 |
podávame so zeleninkou, mňam!!! |