Tofu v sladkokyslej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

125 ml jablčného octu*30 ml paradajkového pretlaku*15 ml sójovej sladkej omáčky*100 g cukru*25 ml kukuričného škrobu*175 ml vriacej vody*200g bieleho tofu*slnečnicový olej*3 stúčiky cesnaku*1 malá cibuľa*500 g zeleninovej zmesi.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som dala do kategórie vegetariánskych,ale určite možte tofu nahradiť kuracím masom a máte ďalšie jedlo ako z čínskej reštaurácie.Omáčka je chuťovo veeeľmi podobná tej,aká sa varí v čínskych reštauráciach.

V miske si zmiešame tekuté suroviny-ocot,pretlak,sój.omáčku,ďalej cukor a kukuričný škrob.Prilejeme vriacu vodu.Dokladne premiešame a necháme tak.Ja som nemala jablčný ocot,len ocot balzamico a vonku stračne pršalo tak uznajte,nepobežím.Octu balzamico som dala namiesto 125 ml iba 100 ml.Dala som teda balzamico,preto je to tmavé......
...všetko dobre premiešame.Okoštujeme,či nie je veľmi kyslá a keď áno,dosladíme.Mne to vyhovovalo presne podľa receptu.Tentokrát som miešala stierkou a čuduj sa svete,osvedčila sa,budem robiť častejšie....
...nakrájame si tofu na hrubšie pásy a potom na štvorce,obdlžníky...
...na slnečničovom oleji vypečieme tofu...
...pekne dochrumkava,z oboch strán...
...opečené tofu kúsky vyverieme na servítku...
...na panvici pridáme olej keď treba a vložíme cibuľu na prúžky a prelisovaný cesnak....restujeme asi 1 minútu....
...dnes som použila túto činsku zmes,zdá sa mi zo všetkých najlepšia.....
...ešte zmrznutú som ju dala do panvice a následne pri veľkom plameni som restovala tak,aby ostala chrumkavá...
...keď je zelenina hotová,prilejeme omáčku a povaríme ,kým nezhustne....
...pridáme tofu,premiešame....
...ako prílohu som tentokrát zvolita ryžové rezance......
...stačili 2 takéto sáčiky....uvaríme podľa návodu na obale....
.....tofu v sladkokyslej omáčke na ryžových rezancoch.Isto by šla aj ryža,ale ja som tie rezance chcela skúsiť.