Medové trubičky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g hladkej múky
200 g roztopeného vlažného medu
200 g práškového cukru
3 žĺtky
2 lyžice vlažného mlieka
troška sóda bikarbóny
Plnka:
150 g kryštálového cukru
0,1 l horúcej vody
0,3 l mlieka
1 krémový prášok Zlatý klas
250 g masla
100 g práškového cukru
za hrsť pomletých orechov
Poleva:
50 g čokolády
50 g stuženého tuku
POSTUP PŘÍPRAVY
Z múky, medu, cukru, žĺtkov, mlieka a sódy bikarbóny vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko a vykrajujeme väčšie kolieska, ktoré ovinieme okolo plechových rúrok a pečieme na vymastenom plechu. Upečené, ešte horúce trubičky z rúrok stiahneme a vychladnuté plníme karamelovou plnkou. Konce trubičiek namáčame v čokoládovej poleve a pomletých orechoch
Plnka: 150 g kryštálového cukru skaramelizujeme, zalejeme horúcou vodou a miešame, aby sa karamel roztopil. Prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali Zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom, po častiach pridávame ochladnutú karamelovú kašu a nahladko vymiešame.
Poleva: Stužený tuk roztopíme, pridáme polámanú čokoládu a vymiešame nahladko.
Recept nie je môj, ale vyzerá to dobre..