Medové trubičky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladkej múky 200 g roztopeného vlažného medu 200 g práškového cukru 3 žĺtky 2 lyžice vlažného mlieka troška sóda bikarbóny Plnka: 150 g kryštálového cukru 0,1 l horúcej vody 0,3 l mlieka 1 krémový prášok Zlatý klas 250 g masla 100 g práškového cukru za hrsť pomletých orechov Poleva: 50 g čokolády 50 g stuženého tuku

POSTUP PŘÍPRAVY

Z múky, medu, cukru, žĺtkov, mlieka a sódy bikarbóny vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko a vykrajujeme väčšie kolieska, ktoré ovinieme okolo plechových rúrok a pečieme na vymastenom plechu. Upečené, ešte horúce trubičky z rúrok stiahneme a vychladnuté plníme karamelovou plnkou. Konce trubičiek namáčame v čokoládovej poleve a pomletých orechoch

Plnka: 150 g kryštálového cukru skaramelizujeme, zalejeme horúcou vodou a miešame, aby sa karamel roztopil. Prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali Zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom, po častiach pridávame ochladnutú karamelovú kašu a nahladko vymiešame.

Poleva: Stužený tuk roztopíme, pridáme polámanú čokoládu a vymiešame nahladko.


Recept nie je môj, ale vyzerá to dobre..