Kuracia pečeň na paprike a zeleri

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cca ½ kg kuracej pečene, 2 väčšie biele papriky, ¼ veľkého zeleru, 1 väčšia cibuľa, 1 veľká konzerva šampiňónov, mletá červená paprika, vegeta, sójová omáčka, rasca, plnotučná horčica, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Papriku umyjeme, očistíme, |
 |
nakrájame na menšie kúsky, |
 |
zeler tiež nakrájame na menšie kúsky, |
 |
na troche oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, |
 |
pridáme nakrájanú papriku a zeler, |
 |
premiešame a necháme chvíľku opražiť, |
 |
pridáme umytú a nakrájanú pečeň, premiešame, |
 |
pridáme šampiňóny, orestujeme, zalejeme asi ½ l vody a necháme udusiť domäkka. |
 |
Dochutíme lyžicou sójovej omáčky, |
 |
dvomi lyžičkami horčice,lyžičkou vegety, mletej červenej papriky, troškou soli (podľa chuti) |
 |
premiešame, |
 |
zahustíme lyžicou strúhanky (stačí na začiatok menej, pretože omáčka po chvíľke zhustne, takže podľa potreby) a necháme povrieť asi dve min. |
 |
Príloha: zemiaky, ryža, chlieb, čerstvý zeleninový, uhorkový šalát, sterilizované uhorky, alebo čalámada, podľa chuti. |