Kuracia pečeň na paprike a zeleri



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cca ½ kg kuracej pečene, 2 väčšie biele papriky, ¼ veľkého zeleru, 1 väčšia cibuľa, 1 veľká konzerva šampiňónov, mletá červená paprika, vegeta, sójová omáčka, rasca, plnotučná horčica, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Papriku umyjeme, očistíme,
nakrájame na menšie kúsky,
zeler tiež nakrájame na menšie kúsky,
na troche oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu,
pridáme nakrájanú papriku a zeler,
premiešame a necháme chvíľku opražiť,
pridáme umytú a nakrájanú pečeň, premiešame,
pridáme šampiňóny, orestujeme, zalejeme asi ½ l vody a necháme udusiť domäkka.
Dochutíme lyžicou sójovej omáčky,
dvomi lyžičkami horčice,lyžičkou vegety, mletej červenej papriky, troškou soli (podľa chuti)
premiešame,
zahustíme lyžicou strúhanky (stačí na začiatok menej, pretože omáčka po chvíľke zhustne, takže podľa potreby) a necháme povrieť asi dve min.
Príloha: zemiaky, ryža, chlieb, čerstvý zeleninový, uhorkový šalát, sterilizované uhorky, alebo čalámada, podľa chuti.