Zapekané bryndzové halušky so špenátovými listami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

•asi 1000g hotových halušiek (podľa vlastnej chuti použite zemiakové alebo klasické cesto), •300 - 400g bryndze•300g listového špenátu (čerstvý alebo mrazený), •3 - 4 strúčiky cesnaku, •šľahačková smotana podľa potreby, •soľ,

POSTUP PŘÍPRAVY

1.očistené čerstvé špenátové listy prepláchnite a krátko sparte v horúcej vode.
2.halušky si pripravte vopred podľa vlastnej chuti, cesto klasické alebo poctivé so zemiakov
3.ešte horúce halušky premiešajte zľahka so špenátovými listami a takmer celým množstvom bryndze (nechajte si asi 100g na posypanie) vymiešanou s prelisovaným cesnakom (ak sa vám zdá bryndza príliš hustá, pridate trochu smotany)
4.zmes vložte do zapekacej misy alebo plech, navrch ešte rozmrvte zbytok bryndze a dajte zapiecť pri teplote 175C do zlatista

Prajem dobrú chuť!