Jednoduchá rýchla čína



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 kuracie prsia, 2 vajíčka, solamyl, sojová omáčka, korenie na jemnú čínu, sáčok so zeleninou z instantnej čínskej polievky Vifon - kuracia (nemusí byť, ale dodá super chuť), chilli červený olej (ten tiež nie nutný ale tiež robí chuť), obyčajný olej, konzerva šampiňónov, 2 mrkvy, 1/2 mladého kalerábu, kúsok zeleru veľký asi ako pol mrkvy, mladá cibuľka (môže byť pór ale ten my nemáme radi)

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso nakrájame na prúžky, dáme do nádoby, pridáme vajíčka, solamyl, korenie na čínu podľa chuti, prisypeme 1/2 sáčku zeleniny z čínskej polievky, pokvapkáme sojovkou a chilli olejom. Dobre premiešame a necháme postáť.
Zatiaľ si zeleninu nakrájame na tenké prúžky cca 3 cm dlhé, cibuľku/pór na kolieska. Na panvici poriadne rozohrejeme olej a pridáme mäso aj s marinádou, sprudka opekáme do červena a oddeľujeme jednotlivé kúsky od seba. opečené maso vyberieme a udržujeme v teple (hrniec s pokrievkou). Pridáme do panvice ešte trochu oleja, rozohrejeme ho a vložíme zeleninu (bez cibuľky a šampiňónov) a opražíme cca 3 minúty pričom zeleninu premiešavame (nemá byť uvarená skor chrumkavá), posypeme korením na čínu a zeleninou v sáčku (všetko podľa chuti), pokvapkáme sojovkou a chilli olejom, nakoniec pridáme cibuľku a šampiňóny a ešte krátko opražíme, podlejeme vodou (cca 1/2 šálky prevarenej horúcej) a pridáme vo vode rozmočený solamyl (cca 1 ČL) a krátko povaríme. Podávame s ryžou.