Vynikajúca blesková torta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 smotany na šľahanie
2 konzervy mandarínkového kompótu (tie menšie)
2 vanilkové pudingy Dr.Oetker bez varenia Créme Olé ( nie iné!!!)
hotový tortový korpus z piškótového cesta alebo si ho upečte
POSTUP PŘÍPRAVY
Máte chuť mlsať a nemáte chuť a čas na nejáké veľké vymýšlance? Alebo sa ohlásila nečakaná návšteva? Vyškútajte túto naozaj dobrú a rýchlu tortu.
Do misky nalejte 2 smotany na šľahanie, 2 mandarínkové kompóty aj so všetkou šťavou a nasypte 2 pudingy. Základom úspechu je ten veľmi konkrétny puding Créme Olé. Šporovlivé žienky vyskúšali aj iné, lacnejšie pudingy, tie nefungujú a neurobia z ingrediencií takú peknú a hladkú hmotu. V obchodoch dostať puding vanilkový a čokoládový. Dajú sa použiť oba, ale estetickejšie je to asi s vanilkovým.
Celú zmes zľahka premiešajte. Tekutý obsah sa zmení na krémový. Túto tortovú plnku natrite na korpus. Ak chcete potrite vrch torty ďalšou (treťou) vyšľahanou šľahačkou. Pohodlnejšie žienky môžu použiť šľahačku v spreji.
Namiesto tortového korpusu sa dajú použiť aj obyčajné piškóty. Ak však chcete konzumovať dezert okamžite, čo po celej estráde asi chcete, piškóty nebudú mať čas nasiaknuť vlhko z plnky, preto je dobré ich namočiť do kompótovej šťavy, kávy... No ak si myslíte, že vám stačí polovičná dávka, tak plnku urobíte aj z jednej smotany, jedného pudingu a jedného kompótu. Odporúčam: NEROBTE TO. Nebude Vám to ale určite stačiť, lebo torta je fakt výborná.