
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 mrkvy, 1 petržlen, 1/2 zeleru, 2-3 zemiaky, cca 300g čerstvých šampiňónov, 1 kocka BIO bujónu - nemusí byť, soľ, solčanka, 1/2 šálky pohánkovej lámanky, petrž. vňať, 2-3 str. cesnaku, oliv. olej, drvená rasca
POSTUP PŘÍPRAVY
Zeleninu postrúhame na hrubo a osmážíme ju na troške oliv. oleja, zalejeme vriacou vodou, pridáme bujón, pokrájané šampiňóny a zemiaky, môžeme pridať trošku drvenej rasce a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Potom pridáme prepláchnutú pohánkovú lámanku, ešte chvíľu povaríme. Po odstavení pridáme vňaťku, cesnak a podľa chuti ešte dosolíme a dosolčankujeme. Šampiňóny môžeme vynechať a pridať nakoniec uvarený cícer, je to tiež vyborné.