Výborný jablkovo-čokoládový koláč ( mixérový ) : )

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g práškového cukru,1 vanilkový cukor,5 vajec,300g hrubej múky,500g neolúpaných a postrúhaných jabĺk,100g mletých orechov,100g hrozienok ( ja to niekedy robim aj bez orechov a hrozienok),2 lyžičky prášku do pečiva,malinový alebo akýkoľvek obľúbený lekvár,na polevu - 100g čokolády na varenie a 100g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Do mixéra dáme celé vajcia,práškový a vanilkový cukor - vyšĺaháme do penista, za stáleho miešania postupne pridávame na striedačku múku v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva a postrúhané jablká.Nakoniec prisypeme umyté hrozienka a mleté orechy.Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme.Ja to pečiem v teplovzdušnej trúbe na cca.175 stup. asi 25 min.
Po upečení na ešte teplý koláč natrieme v hrubšej vrstve lekvár - náš obľúbený je brusnicový džem alebo malinový lekvár.Nakoniec koláč polejeme polevou,ktorú sme si pripravili rozpustením masla a čokolády vo vodnom kúpeli.

Tento koláč je rýchly,jeden z našich najobľúbenejších a vždy keď som ho upiekla mal veľký úspech.