Sliepka na kari



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 sliepka, 1 cibuľa, 3 lyžice ramy, 4 lyžice hladkej múky, 150 gr sterilizovaného hrášku, 150 ml sladkej smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica kari korenia, citrónová šťava

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvarenú sliepku zbavíme kože, mäso oberieme a pokrájame na menšie kúsky. V rajnici roztopíme ramu, opražíme na nej nadrobno pokrájanú cibuľu, posypeme múkou, karí korením a ešte chvíľu popražíme. Potom primiešame asi 750 ml vývaru ( keď nemám vývar tak dám do vody rozpusťiť bujón). Do omáčky dáme mäso a odkvapkaný hrach, dochutíme ju soľou, mletým korením a citrónovou šťavou. Hotové zjemníme sladkou smotanou. Podávať môžme s cestovinou. Vyskúšajte je to výborné doporučujem.