Celozrnné BB hrudky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 šálka hrozienok (dávam pol šálky hrozienok a pol sušené marhule a ananás), 6 vajec, 1 1/2 šálky oleja, 1 1/2 šálky hnedého cukru - môže byť aj biely , 1 vanilkový cukor, 2 šálky polohrubej múky (môže byť aj hladká), 3 šálky celozrnnej (špaldovej) múky, 1 KL soli, 1 PDP - ja som dala tentoraz perníkový , 3 šálky jemných ovsenných vločiek, podľa chuti - kokos, sezam, orechy - sekané alebo mleté, posekaná čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Hrozienka zalejeme vriacou vodou a necháme napučať, potom zlejeme a necháme odkvapkať. Kto hrozienka nemusí, môže vynechať a nahradiť hocijakým iným kandizovaným ovocím. Vo väčšej miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, postupne pridávame olej a nakoniec múku zmiešanú s PDP a soľou. Potom pridáme vločky a hrozienka. Ja som pridala slnečnicové semienka, sezam, kokos, ananás a čokoládu - množstvo od oka a podľa chuti. Teraz cesto vypracujeme rukou, lepí sa, ale tak to má byť. Nachystáme si papier na plechy a lyžičkami robíme kôpky, pečieme na 200 st. Ja mám teplovzdušnú, tak pečiem po dva plechy. Ide to veľmi rýchlo, jeden plech je za cca 8-10 min. Čím sú dlhšie odstáte, tým sú lepšie, ja som ich piekla synom na intrák, takže im nedávam dlhú životnosť. Na Vianoce pekávam aj zo tri dávky, každú dávku ináč ochutím.

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej a múku zmiešanú s PDP a soľou.
Takto vyzerá cesto ešte bez prísad.
Tu už sú do cesta pridané rôzne prísady - čokoláda, ananás, kokos, sezam a slnečnicové semienka, vločky a hrozienka.
Takto vyzerá rukou vypracované cesto.
Tu som robila cesto z bielej múky a cukru.
Takto dávam kôpky na plech ( syn robil kôpky, ja som fotila).
Už sa pečú!
Toľkoto hrudiek je z jednej dávky. Pardon, štyri chýbajú, musela som degustovať!
Pohľad zblízka. Hurá, môj prvý obrázkový postup!
Hrudky z bielej múky.