Pečené zemiaky v šupke s tuniakovo-majonézovým dressingom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

veľké,najlepšie nové zemiaky - podľa veľkosti 1-2 kusy na osobu,
1 konzerva drteného tuniaka,
1 malá majonéza al.majolka,
1 malá konzerva kukurice,
kečup,horčica,korenie na dochutenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Na veľký tanier položíme papierový obrúsok al.kuchynský papier a naň poukladáme umyté a osušené zemiaky v celku ( aj so šupkou ),popicháme ich po vrchu vidličkou a šupneme do mikrovlnnej trúby na 8-10 min. na teplotu 650-750W ( pri starších mikrovlnkách na najvyšší stupeň)
Zemiaky sa nám mierne predpečú a vyparí sa z nich voda ( na to je potrebný ten obrúsok ).
Následne ich preložíme na kuchynský plech bez použitia oleja a pečieme ich v trúbe pri 200-220 stup.pokiaľ nechytia zvrchu kôrku a zvnútra nie sú mäkké.
Medzitým si vymiešame majonézu s tuniakom a kukuricou - podľa chuti pridáme kečup a horčicu,trochu korenia a odložíme do chladničky.
Upečené zemiaky rozkrojíme v strede a navrch pridáme vymiešaný dressing.

Deti to milujú a ja tiež keďže je to superrýchlo spravené. : ))