Moja prva marcipanova torticka :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cokoladovy korpus: 225g horkej cokolady, 8 vajec, 100 g praskoveho cukru, 75g hladkej muky Lieskovoorieskovy krem: 300ml mlieka, 150 g cukru, 30 g maizeny, 1,5 zltka, 100 g oprazenych orieskov, 225 g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUS: Vyslahame si zltka s cukrom, do ktorych pridame postruhanu cokoladu (urobi nam to taky straciatellovy efekt). Nasledne primiesame dobre vyslahane bielka a jemne zapracujeme muku. Pecieme cca 40- 45 minut pri 180 °C.

KREM: Do mlieka primiesame cukor, maizenu a zltka a uvarime z toho kasu. Po uplnom vychladnuti ju postupne vmiesavame do masla. Nakoniek primiesame prazene mlete oriesky.

MARCIPAN: Pouzila som mliecny marcipan od Arielll, ktory je ta najuzasnejsia vec s akou som sa stretla. Tak po chutovej ako aj po uzitkovej stranke. Takze damy, ak marcipan, tak vrele odporucam prave tento!!! :) Prikladam aj link: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18616

PS: Vsetkym Vam dakujem za skvele rady a inspiraciu. Bez Vas by sa mi ta torta nepodarila!!! Ste skvele! :)