Koláčik nielen ku káve



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus - 220g polohrubej múky ( ja som dala 120 celozrnnej, ostatok polohrubej), 1 KL sódy bikarbóny, 2 PL mletej kávy, 4 vajcia, 150g kryš. cukru, 1 dl vody, 1 dl oleja Krém - 2 balenia vanilkového pudingu OLÉ dr. Oetker bez varenia, 500g kyslej smotany, 2 van. cukry, okrúhle piškóty, posýpka, džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus - bielka šlaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor, keď je tuhý, pridáme žĺtka, prešľaháme, pridáme olej s vodou a nakoniec sypké suroviny, ktoré sme zmiešali. Dáme na plech vyložený papierom a pečieme na 180 st. Po vychladnutí ho obrátime tak, že vrchná časť bude na spodku plechu, strhneme papier, natrieme ľubovoľným džemom, ja som dala slivkovú nutelu, poukladáme piškóty, natrieme plnkou a posypeme posýpkou. Musí odstáť aspoň cez noc, aby piškóty zmäkli.
Plnka - Podľa návodu urobíme puding, zašľaháme doň smotanu a vanilkové cukry.
Korpus je z jedného časopisu, plnka z jablkového krémeša podľa Martinky.

Pohľad zblízka
Ešte plný plech