Cibuľové zemiaky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky * cibuľa * olej * balzamikový ocot * soľ * MČK

POSTUP PŘÍPRAVY

Výýýýborná príloha k jedlám. A jednoduchá (pretože napriek tomu, že varím už roky, nemám dôveru k ničomu komplikovanému:-))
Takže: cibuľu (veľa) nakrájame na plátky a na oleji trošku tepelne ponamáhame, kým nezozlatne. Potom do nej šupneme balzamikový ocot. Toho nie veľa, keďže má výraznú chuť. Množstvo neviem odhadnúť, podľa toho, koľko je cibule, treba si nájsť vlastnú mierku, koľko octu to znesie... možno 1PL? Možno ešte menej? Skúšajte :-) A teraz už len šupneme do vymasteného pekáča jednu vrstvu zemiakov predtým trochu obvarených v slanej vode, na to všetku cibuľu a zakryť druhou vrstvou zemiakov. Môžeme pokoreniť. Dáme do rúry až kým zemiačky nezmäknú a na vrchu nemajú peknú farbu.
Podávame ako prílohu k mäsku, alebo len tak. Mňam :-)