*♥*Pečené kuracie stehná na šampiňónoch a rýchle zemiaky*♥*

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 ks kuracích stehien, 1 stredná cibuľa, 6 - 7 stredných šampiňónov , kúsok prerastenej oravskej slaniny, 1/2 zelenej a 1/2 červenej papriky, 3 strúčky cesnaku, soľ, mčk, 1/2 čL ml.sladkej papriky, 1 PL masla, 1 PL oleja, cca 0,5 - 1 dl červeného vína.
POSTUP PŘÍPRAVY
K tejto kuracinke som vyskúšala prípravu zemiakov podľa takého zvláštneho receptu, že je to hotové raz dva, lebo sa to robí v tlakáči. Nie je to siedmy div sveta, ale mrknite na to, bolo to celkom fajn. (Moja mamina robí podobné - dusené, ale trvá to dlhšie).
 |
Stehná umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a uložíme do pekáča. Podlejeme trochou vody, pokvapkáme olejom, zakryjeme alobalom a dáme piecť. Počas pečenia stehná pretočíme. |
 |
Pokrájame na kocky slaninku a papriku, cibuľu a cesnak na plátky a šampiňóny na väčšie kúsky. |
 |
Do panvice dáme slaninu a rozpražíme ju, pridáme cibuľu a cesnak a restujeme. Po chvíli pridáme šampiňóny s paprikou, osolíme a opaprikujeme. Porestujeme a všetko pridáme na pečúce sa mäsko. To by už malo byť dosť zmäknuté. Všetko pekne premiešame, ak treba, trochu podlejeme. |
 |
Potom už pečieme odkryté, občas polejeme výpekom alebo vínom a pridáme maslo. Pred koncom prepneme chvíľku na grilovanie. |
 |
Cibuľu pokrájame na plátky, cesnak tiež a dáme ich do tlakáča, v ktorom sme rozpustili kvádrik masla (asi 1/2 malého masla). |
 |
Porestujeme a pridáme zemiaky pokrájané na kocky, osolíme a premiešame. |
 |
Uzatvoríme tlakáč (ŽIADNA VODA!!!) a počkáme, kým začne pískať alebo syčať alebo jednoducho vydávať tie svoje charakteristické zvuky. Pre istotu ho necháme ešte také 2 minúty v akcii a potom vypneme horák. Nastavíme si pre istotu kuchynské minútky, aby nás upozornili o takých 6 minút. |
 |
Potom tlakáč otvoríme a len zemiaky premiešame. Fertig! Servírujeme :-)
Žiadne pripáleniny nehrozia, nemusíte sa báť :-)) |
 |
K tomuto žrádielku sme mali tzatziky a neuveriteľne to k tomu pasovalo :)) |